Memandangkan Negeri Selangor ini agak luas dan merupakan sebuah negeri yang amat maju, maka pelbagai jenis tarikan pelancongan yang boleh didapati di sini.

Dan negeri yang membangun pesat maka sudah tentu ekonominya dalam pelbagai sektor sampingan pelancongan seperti pemakanan, restoran, hotel, homestay, chalet, pakej pelancongan menarik dan sebagainya akan turut berkembang pesat.

Bukan barang baby je tapi untuk barang keperluan aku semasa berpantang nanti.

Keperluan baby yang wajib aku beli pakaian, pampers, lampin, mandian, dan yang sewaktu dengannya. Sebab baju abang abang dia sebelum ni banyak lagi yang masih elok dan baru. Tapi baju baru untuk baby keempat ni wajiblah aku beli baru. Iyelah baju baju baby kan comel comel belaka, geram je rasa kalau tak dapat. Apa apa pun aku akan update dalam blog ni..insya Allah.

Sama ada aku akan teruskan di tadika lama atau daftar ke tadika baru yang lebih dekat dengan rumah baru kami. Suami ikut je mana yang senang asalkan memudahkan untuk kami hantar dan ambil. Tiba tiba rasa macam nak peluk cium je tak nak lepas lepas. Untuk persiapan Daniael Mieqael masuk darjah satu ni aku perlu settlekan semuanya sebelum aku bersalin.

Dan paling penting tadika tu buat anak anak happy belajar kat situ. Kalau boleh baju sekolah, beg, kasut, buku, alat tulis dan kelengkapan lain dah settle! Insya Allah mudah mudahan semuanya berjalan lancar..

oke Hari ni nak Tepek resepi kuih siput manis .salah satu my fav aku ni.gi kedai ,nampak je kuih siput duk tergantung dalam plastik dan ropanya menggoda buat ku meleleh leleh liur jer ( haha nampak benor menipunya ) , sah sah memang aku akan beli ..

dan lagi tinggal 13 hari lagi rasanya kita nak sambut bulan ramadhan kan ..

Ada yang sempat pakai sekali dua je lepastu tak pakai dah. Tahun depan ketiga tiga hero aku dah masuk sekolah.

Cuma sekarang ni aku masih tak pasti nak daftar Dannish Riffqie dan Rayyan Ashraff kat tadika mana.

baca lagi Daerah Hulu Langat merangkumi bandar-bandar lain seperti Kajang, Cheras (Selangor) dan Hulu Langat.